tiistai 11. kesäkuuta 2013

Vieraita kanalassa

Voitko kuvitella miten alas mun leuka tänään loksahti, kun avasin kanalan oven ja kohtasin harakan. Siellä se istui kanojen kanssa häkissä ja hakkasi nokallaan milloin orsia, milloin hyllyä. Siis miten ihmeessä se harakka sinne häkkiin pääsi?


Ja mitäs sitten? Suunnaton pähkäily. Miten ihmeessä saan sen harakan sieltä kanalasta pois? Siellä me seisottiin pihalla neljästään, minä ja kaksi lasta ja koira (ja pienimmäinen nukkui autossa). Avasin häkin oven, josko se harakka lentäisi ikkunasta ulos. Vaan eipä lentänyt, muuta kuin samaa reittiä hyllyltä orrelle ja orrelta hyllylle. Ja vihaisesti hakkasi nokallaan. Kanat sen sijaan tutustuivat ympäristöön ja työkaluihin. Enkä uskaltanut lähteä mihinkään, ettei kanat vaan karkaa ikkunasta.



Sen jälkeen kun olin soitellut puoli naapurustoa kaveriksi, riitti loppujen lopuksi se, että pappa kopsutteli seinän takana (siellä nokkospuskassa navetan sivuseinällä) ja harakka lensi ikkunasta ulos. Ja ystävällisesti veljeni sitten napsutteli pari paneelinpätkää niihin kanalan välikaton pieniin aukkoihin. Koska sieltä kai sen harakan oli pakko tulla, ei se verkostakaan läpi pääse?

PS: Martta onneksi hautoo edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti