tiistai 9. huhtikuuta 2013

Arki

Millaista on arki kolmen pienen lapsen kanssa?

Päivä alkaa kymmenen yli viisi, kun Esikoinen herää tutisevana, sänky märkänä. Pikasuihku, uudet pyjamat ja uudet lakanat. Äidillä on pieni paniikki päällä siitä, herääkö joku muukin ja saako Esikoisen vielä takaisin nukkumaan. Puolen tunnin päästä Esikoinen jo melkein nukkuu, kun äiti sanoo lähtevänsä takaisin Pikkujätkän viereen. Äkkiä potkimaan ylös isi, jotta vain ei herätyskello herätä nyt Esikoista.

Isi ärisee ja äitiä tympäsee. Pikkujätkä alkaakin jo inistä, joten on sama syöttää se. Kello on vähän vajaa kuusi ja isi lähtee töihin. Pikkujätkä nukahtaa vielä uudestaan, mutta Kiharapää herää seitsemän maissa. Melkein äiti ehti vielä torkahtaa sitä ennen.

Kahdeksaan asti äiti raottelee silmiä sohvalla, kun Kiharapää katsoo piirrettyjä. Sitten heräävät myös Esikoinen ja Pikkujätkä. Äidin on pakko käydä suihkussa. Pikkujätkä istuu sitterissään oven raossa ja isommat lapset tappelevat kodinhoitohuoneessa. Äiti kiukuttelee, mutta kymmeneksi ehditään kuitenkin vaihtaa kaikkien vaatteet, syödä aamupalat, pestä hampaat ja pukea ulkovaatteet. Koirakin saa vähän puuroa ja kerhosta myöhästytään vain vartti.

Kerhon jälkeen tullaan kotiin ja äiti passittaa lapset heti sänkyyn. Pikkujätkä kiikuttelee sitterissään olohuoneessa pienen kätinän säestämänä ja äiti miettii, ehtivätkö isommat nukahtaa ennen kuin kätinä yltyy. Koira on jätetty eteiseen. Kiharapää nukahtaa melkein heti, mutta Esikoinen ramppaa vielä vessassa. Puolen tunnin jälkeen Esikoinen on melkein unessa ja äiti lähtee rauhoittelemaan olohuoneen kiihtyvää kitinää. Siellä on nälkä.

Nälkä hoidettu ja todettu, että onneksi Esikoinenkin nukahti, eikä vaikkapa kolistellut Kiharapäätä hereille. Pikkujätkä päättää vielä, että nyt on vaipanvaihdon aika. Isommat lapset ovat nukkuneet jo tunnin ja vartin, kun Pikkujätkä viimein nukahtaa. Äiti yrittää päästä uneen, mutta puolen tunnin hiljaisen hetken aikana ei rauhoittuminen ehdi oikein onnistua. Ehkä äiti hetkeksi ehti torkahtaa. Sitten Kiharapää ja Esikoinen heräävät. Äiti siirtyy lastenhuoneen sohvalle, jossa Kiharapää kantaa äidille kukkasia. Legoista rakennettuja. Pikkujätkän päiväunet jatkuvat olohuoneessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti